Muffinki z borówkami i bananami


Dzisiaj przepis z którego zawsze korzystałyśmy z moją siostrą. Zawsze robiąc te muffinki myślę o niej bo to z nią przeważnie piekłam nasze muffinki. Przepis jest troszkę zmodyfikowany, ponieważ w oryginalnym przepisie powinny być orzechy, migdały, ja natomiast tym razem postanowiłam spróbować dodać borówki.


Składniki potrzebne do ciasta: 

1 szklanka mąki pszennej 
1 jajko
0,5 szklanki brązowego cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
1/4 łyżeczka soli
1 banan
0,5 szklanki jogurtu O%
0,5 łyżeczki cynamonu
borówki do dekoracji


1. Mieszamy w misce: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, sól, sodę

2. W drugim naczyniu mieszamy: banana (można przy użyciu widelca zmniejszyć kawałki), jogurt, jajko.

3. Następnie mieszamy produkty z pierwszej miski z drugą

4. Wlewamy masę do naszych foremek, a na samą górę układamy 2 - 3 borówki. Proponuję nie wrzucać więcej borówek z tego względu, że puszczą sok i niestety mogą spowodować, że ciasto będzie gorzkawe. Sama włożyłam na próbę do nie których muffinek więcej borówek i niestety nie były już tak dobre.


Czas pieczenia 20 minut - 180°C (góra - dół). 
Piec w nagrzanym piekarniku :)


Kochani mam dla Was od dzisiaj coś specjalnego, jeżeli spodoba Wam się mój przepis możecie ściągnąć go na swój komputer. Wystarczy kliknąć w poniższą ikonkę 


Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz, czy podoba się Tobie taka wersja przepisu :).

SMACZNEGO!





Nowsze posty
« Nowsze posty
Starsze posty
Starsze posty»

28

NAPISZ KOMENTARZ
Nana Krysiak
AUTHOR
21 lipca 2015 22:55 delete

super pomysł :) ja już ściągnełam przepis i czekam na więcej

Reply
avatar
Anonimowy
AUTHOR
22 lipca 2015 01:14 delete

Bardzo fajny pomysł, a z przepisu na pewno skorzystam

Reply
avatar
Anetta
AUTHOR
22 lipca 2015 03:16 delete

Muffinki wyglądają smakowicie. Przepis ściągnę i wypróbuję, gdy dziecię wróci z wakacji:) Pozdrawiam:)

Reply
avatar
Monika Dudzik
AUTHOR
22 lipca 2015 03:25 delete

Nie piekłam mufinek już jakiś czas... Wersję z borówkami strasznie lubię:)

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
22 lipca 2015 14:04 delete

Cieszę się bardzo :). Pozdrawiam :)

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
22 lipca 2015 14:04 delete

Miło mi :). Pozdrawiam :)

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
22 lipca 2015 14:05 delete

Super :) miło mi będzie jeśli podzielisz się informacją jak wyszły :). Pozdrawiam :)

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
22 lipca 2015 14:05 delete

No to może uda się upiec w najbliższym czasie? :) Pozdrawiam :)

Reply
avatar
Eva Podolska
AUTHOR
22 lipca 2015 16:33 delete

uwielbiam muffiny, a te wyglądają niezwykle apetycznie! :D

Reply
avatar
22 lipca 2015 17:42 delete

Akurat mam w domu i banany, i borowki :D chyba dzis zrobie, dzieki za przepis! :)

Reply
avatar
netstylistka
AUTHOR
22 lipca 2015 17:49 delete

Fajny przepis, muszę wkrótce wypróbować :)

Reply
avatar
Hanna Kuo
AUTHOR
22 lipca 2015 18:31 delete

A gdzie zdobyłaś borówki??? :D

Reply
avatar
22 lipca 2015 19:02 delete

Ale pysznie wyglądają :)

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
22 lipca 2015 19:38 delete

Kochana w sklepie Carrefour :), w lodówce na dziale warzywa, owoce :). Ściskam :*

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
22 lipca 2015 19:39 delete

Daj znać jak wyszło :)

Reply
avatar
27 lipca 2015 02:03 delete

Uwielbiam borówki! U mnie zawsze pieczemy je z orzechami lub polewą, tym razem spróbuję Twojego przepisu z borówkami, wyglądają przepysznie :) http://projektburgund.blogspot.com/

Reply
avatar
S.
AUTHOR
27 lipca 2015 02:48 delete

oooo! My z siostrą też czasami wspólnie pieczemy :) Moja siostra robi podobne muffinki! Są przepyszne! Twoje wyglądają równie rewelacyjnie :)

Reply
avatar
Tedi
AUTHOR
27 lipca 2015 02:53 delete

Ciekawy pomysł z tym przepisem :-)

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
27 lipca 2015 20:53 delete

Proszę daj znać, czy smakowały :). Pozdrawiam!

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
27 lipca 2015 20:55 delete

takie momenty są najlepsze, kiedy można wspólnie upiec, ugotować :)

Reply
avatar
Karolina
AUTHOR
28 lipca 2015 15:55 delete

Przypomniałaś mi o istnieniu muffinek. Nie robiłam ich całe wieki. Z pewnością skorzystam z przepisu :)

Reply
avatar
28 lipca 2015 15:57 delete

Wyglądają smakowicie. Gdyby nie to, że staram się nie jeść słodyczy to bym wypróbowała ;)

Reply
avatar
28 lipca 2015 16:01 delete

Fajnie wyglądają - one są takie lekko wilgotne? Robiłam podobne z gruszkami i imbirem i właśnie zachowały wilgoć przez dość długo, nawet po kilku dniach były jak dopiero co wyjęte z piekarnika. Ale tutaj przekonał mnie cynamon <3

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
28 lipca 2015 16:41 delete

Raz na jakiś czas można się skusić :), zwłaszcza na słodycze własnej roboty :). Pozdrawiam!

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
28 lipca 2015 16:43 delete

Tak, tak lekko wilgotne :) i faktycznie utrzymują wilgotność przez kilka dni :). Ja też uwielbiam cynamon, zwłaszcza zimą :). Pozdrawiam!

Reply
avatar
Gabistworkowo
AUTHOR
29 lipca 2015 14:03 delete

Mmm, pyszności :) Idealne dla mojej córki: mają banany i borówki ;) Na pewno razem upieczemy.

Reply
avatar
29 lipca 2015 23:02 delete

Pycha jestem muffinkozerca zdecydowanie. :) Czy planujesz wpisy o kuchni typowo azjatyckiej?:)

Reply
avatar
Natalia Yeh
AUTHOR
30 lipca 2015 16:05 delete

Do góry są kategorie :), a tam tajwańskie przepisy :), może nie długo pojawi się nowy przepis :)

Reply
avatar

  PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket